7. lokakuuta 2012

Sekasin elämästä ja auringost, huuto vaan lisää tät elämän tunnet

Nyt edellisen Kuningasidea hehkutuksen jälkeen ajattelin kirjoitella eräästä lempilaulajastani; Asteesta. Uskon, että jokainen on joskus kuunnellut edes hieman tätä aivan parasta laulajaa, mutta suosittelen kuuntelemaan myös niitä 'ei niin tunnettuja' biisejä, koska varmasti löydätte uusia hyviä biisejä! Itse tykkään jokaisesta Asteen biisistä, mutta jos nyt mainitsisin muutaman niistä parhaimmista: Hyvää yötä, Rakkauslaulu, Pumppaa, Päästä irti, Miten kävikään, Nuorallatanssija, Loppu ja Karuselli.
  Aloin kuuntelemaan Astetta jatkuvasti  sen jälkeen kun olin ollut hänen keikallaan Jyväskylässä toukofesteillä, vuosi taisi olla 2010? Ennen sitä en oikeastaan ollut paljoa Astetta kuunnellut, mutta toukofestin jälkeen on Asteen musiikki aina miellyttänyt, eikä loppua näy!Toukofestistä en oikeastaan edes paljoa muista, mutta fiilis sillä keikalla oli mahtava!

  " Elämä on lahja, raha vaan paperii. 
    Salaisuus jonka sun korvaas kuiskaan.
    Kuuntele mua, suutelen sua. Hukuta mut hulluuden tunteeseen.
    Kuuntele mua niin mä suutelen sua. Tehdään se aamulla uudelleen."

      Seuraavan kerran näin Asteen livenä Muuramessa jossakin nuorten tapahtumassa jossa oli myös esiintymässä Juju(v.2011). Jujulta itseltään olenkin kuullut hauskoja juttuja heidän matkastaan tuonne keikalle.
     Muistan, kuinka Muuramessa lava oli erittäin pieni eikä kukaan edes aluksi mennyt lavan eteen kuuntelemaan ensimmäisenä esiintyviä paikallisia bändejä. Päätimme kuitenkin kavereiden kanssa vallata lavan edusta ja lopulta tulikin eturivissä seisottua n.4 tuntia Astetta odottellen. Ja keikan jälkeen loppuilta menikin Astetta hoilatessa ja hehkuttaen, kuinka Aste oli koskenut pari kertaa meidän käsiin, tätä todellakin jatkui nukkumaan menoon asti.

                              " Tuu, ota kiinni mun kädestä,
                                  näetsä, loppu ei oo viel lähelkään"


    Viimeisin keikka Asteelta jolla olen ollut, oli pipefestissä heinäkuun lopulla. Pääsimme kavereiden kanssa ensimmäisinä festarialueelle ja tarkoituksena oli seisoa eturivin lähistöllä klo. 23 asti, jotta näkisimme asteen, mutta eipä se oikein onnistunut kun aurinko paistoi kuumana selkään ja luovutimme jo kolmen tunnin seisomisen jälkeen. Onneksi pääsimme kuitenkin takaisin eturiviin illalla, sillä täytyy myöntää, että se oli kaikista parhain Asteen keikka tähän mennessä. Yleisössä tuli pompittua ja hoilattua mukana melkeinpä jokaisen biisin kohdalla, eikä meidän ilta olisi voinut päättyä paremmin. Aste veti keikan todella hyvin ja tuli kuultua monta lemppari biisiä ja taisi siellä uusiakin biisejä olla seassa. Haluan todellakin kiittää Astetta kaikista noista keikoista, joista on tullut maailman mahtavin fiilis aivan joka kerta!!

pipefest 2012

   Täytyy taas myöntää, että itselläni ei ole yhtäkään onnitunutta kuvaa miltäkään noista keikoilta, sillä en ole halunnu tuhlata hyvää fiilistä ja aikaa kuvien ottamiseen(yläpuolella oleva kuva on siis siskoni ottama. Tällä hetkellä kuitenkin on suunnitelmissa ehkä mennä joulukuussa uudestaan Asteen keikalle, joten jos sieltä kerrankin tulisi kuvia. Ja tietenkin uutta levyäkin on tullut innolla odotettua!

Asteen twitter
Aste pipefest 2012

 "Toisilla on taito selvitä mistä vaan, mist ne voimat tulee? Ja mist niitä saa?
Sun vapaudenkaipuusi tuntien, vihdoin lintunen liitää saa."
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti